Úspechy našich študentov na Flora CUP 2015

Dňa 30.4.-3.5.2015 v Bratislave vo výstavnom a kongresovom centre Incheba sa konal medzinárodný veľtrh kvetín Flóra Bratislava, ktorý navštívili aj študenti Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Kukučínova 23 Košice študijného odboru záhradníctvo, viazačstvo, aranžérstvo.

Plagát podujatiaUž sa stalo tradíciou, že odborní pedagógovia a žiaci SOŠPaSnV Košice sa každoročne zúčastňuje tejto akcie. Žiakom sa výstava páčila, zaujala ich. Študenti spolu s majstrami OV mali možnosť oboznámiť sa so širokým sortimentom kvetov, aranžérskych prác. Bol vyhlásený aj kvet roka, ktorým sa stal kvet Kalanchoe.

V prvý deň veľtrhu sa konala súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov, ktorú organizovala firma Kulla. Odborným garantom súťaže bol a SAKF. Do tejto súťaže sa zapojili aj študentky školy - Michaela Vašková z 4.ZVA a Lenka Halčínová z 3.ZVA

Michaela Vašková preberá cenuŽiaci preukázali svoje odborné zručnosti a tvorivosť v týchto súťažných témach:

  • Téma č. 1 – Čaro Provence – vytvoriť závesné aranžmá (dekoráciu na kuchynské okno)
  • Téma č. 2 – Vôňa byliniek – vytvoriť zaujímavú kombináciu byliniek v nádobe
  • Téma č. 3 – Bella Italia – kytica, typická pre oblasť Stredomoria.

Súťaže sa zúčastnili žiaci stredných odborných škôl z Piešťan, Malinova, Rakovíc, Kravan, Pruského a Košíc. Súčastne s kategóriou juniorov prebiehala súťaž v kategorii profesionálov, kde súťažili styria súťažiaci.

V konkurencií desiatich juniorov, žiačka SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Michaela Vašková dosiahla výborne celkové tretie miesto. V 1.súťažnej úlohe Čaro Provence sa umiestnila na 5.mieste, v druhej úlohe Vôňa byliniek získala 2.miesto a v tretej súťažnej práci Belle Italia – kytica obsadila 3. miesto.

Michaela Vaškova, umiestnená na celkovom 3. miesteSúťaž prebiehala za záujmu širokej verejnosti – návštevníkov veľtrhu.

Autor/zdroj: text: Marta Tkáčova - majster OV, foto: Lenka Halčinová
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 07.05.2015 06:00
Upravené: 16.10.2021 11:26

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001