V septembri uviedlo Divadlo Romathan svoju 80. premiéru.

Inscenácia z obdobia 2. svetovej vojny mala divácky úspech.

Divadlo Romathan v Košiciach, ktoré je kultúrnou organizáciou v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja, uviedlo v septembri svoju 80. premiéru. Premiéra inscenácie s názvom "Mŕtve miesto" sa uskutočnila 24. 9. 2020 vo večerných hodinách v kultúrnom centre – Veritas Košice. Po siedmych mesiacoch, kedy boli divadlá pre verejnosť uzatvorené sa podarilo uviesť inscenáciu, ktorá naplnila očakávania divákov a ktorá sa vydarila po umeleckej aj organizačnej stránke. Herci boli na konci predstavenia odmenení potleskom divákov.

Inscenácia je melodrámou, ktorej dej je situovaný do obdobia 2. svetovej vojny. Príbeh sa zameriava na skupinu Rómov, ktorá sa podieľa na výstavbe tunela pod kopcom Petič na východnom Slovensku a na ich osudy sprevádzané ťažkou prácou. Nechajte sa prekvapiť tým, ako tento strhujúci príbeh, plný nástrah, napätia, nečakaných situácií aj humorných momentov dopadne. Inscenácia reflektuje skutočné udalosti.

Aj napriek tomu, že si diváci budú musieť vzhľadom k opatreniam platným od 1.10.2020 na ďalšie reprízy tejto hry zrejme počkať, Divadlo Romathan v Košiciach sa už teraz teší na ďalšie predstavenia.

Autor/zdroj: Divadlo Romathan v Košiciach
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 09.10.2020 08:00
Upravené: 28.07.2021 14:14

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001