V galérii bude workshop k historickým fotografickým technikám

Východoslovenská galéria (VSG) Košice pripravila na stredu 10. januára o 17.00 hodine experimentálny workshop pre dospelých, ktorý bude návratom k historickým fotografickým technikám 19. a 20. storočia. Účastníci si vyskúšajú výrobu fotografií slaným procesom, kyanotypiou na papier, či na textil.

Stretnutie sa uskutoční v priestoroch galérie  na Alžbetinej 22 pod vedením odborného tímu galerijnej pedagogiky a kurátorov výstavy. Ako informovala galerijná pedagogička Petra Filipiaková, špeciálny experimentálny workshop pripravila VSG k aktuálnej výstave Vypovedaní / Cigáni v slovenskom výtvarnom umení 19. a 20. storočia.

Prostredníctvom nového programu sa účastníci bližšie zoznámia s autorskými technikami, jednotlivými výtvarnými prejavmi vybraných umelcov a zároveň budú môcť interaktívne, no najmä kreatívne reagovať na vystavené umelecké diela.

Workshop je určený pre všetkých, ktorí majú chuť dozvedieť sa o vystavovaných umelcoch niečo viac. Na workshop je potrebné rezervovať si miesto najneskôr deň vopred mailom na filipiakova@vsg.sk alebo telefonicky na 0905 615 032, zúčastniť na ňom sa môže maximálne 14 záujemcov.

Všetok materiál a ochranný odev zabezpečí Východoslovenská galéria.



 

Autor/zdroj: Archív KSK
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 05.01.2018 13:00
Upravené: 16.07.2021 11:22

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001