Premiéra autorskej inscenácie divadla NA PERÓNE: NA STÁŽ!

Košické divadlo NA PERÓNE otvára sezónu 2016/2017 premiérou inscenácie NA STÁŽ!, ktorá sa uskutoční v stredu 21.9. o 19:00 na stálej scéne divadla v Tabačke Kulturfabrik.

Rovnako ako predošlé inscenácie sa novinka NA STÁŽ! venuje aktuálnym spoločenským témam a má za cieľ diváka provokovať, vyburcovať a vyvolať u neho otázky a záujem. Zostava NA PERÓNE už tradične vo svojich inscenáciách škádli a pohráva sa s typicky slovenskou spoločenskou pasivitou a skúma roviny ľudskej empatie.

Tému inscenácie napovedá už samotný názov, ktorý vychádza zo sugestívneho prepojenia pozdravu istej fašistickej politickej strany (Na stráž!), so súčasným trendom medzinárodnej výmeny, kedy množstvo mladých ľudí cestuje do zahraničia na stáž, a tým stierajú hranice medzi štátmi a národnosťami. Globálna spoločnosť vyznávajúca otvorenosť a toleranciu verzus nástup vlny rasizmu a xenofóbie. Kde sa v tejto zmesi nálad nachádzame my, Slováci?

„Inscenácia NA STÁŽ! je o tom, kto je naozaj zodpovedný za naše problémy, ako ich (ne)vieme spoločne riešiť. O nich, o vás a o nás . „

V inscenácii účinkujú zakladatelia divadla Jana Wernerová, Zuzana Psotková, Peter Kočiš a dvaja hostia: Michaela Domovcová, ktorú diváci poznajú z ostanej inscenácie BÚVAJ a nová tvár Jakub Muranský.

NA PERÓNE je autorským divadlom, kolektívom hercov, ktorí majú pri tvorbe inscenácií rovnocenné postavenie s režisérom a ďalšími prizvanými tvorcami. Tvorivý tým sa pri každej inscenácií mení a v predstaveniach kladie rovnaký dôraz na pohyb a text.

Praktické informácie:

Rezervácia vstupeniek na production@naperone.sk

Reprízy sa uskutočnia: v stredu 12.10. 2016,o 19:00 h a 19.10. 2016 o 19:00 h

Autor/zdroj: Nina Šilanová, PR Tabačka Kulturfabrik
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 19.09.2016 13:30
Upravené: 01.07.2021 11:25

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001