Ďalší príbeh spod Karpát je o chráme

Bábkové divadlo v Košiciach sa s tvorivým tímom a pracovníkmi Rozhlasu a televízie Slovenka (RTVS) vrátilo z úspešného natáčania tretej časti televíznej bábkovej inscenácie s názvom „Chrám“.

Príbeh o majstrovi, ktorý postavil chrám bez jediného klinca, sa natáčal v Múzeu ľudovej architektúry a života v Užhorode. V rozprávke sa dozvieme, ako slepá dcéra tesára svojou vytrvalosťou a vierou v ľudské dobro dokázala zmeniť aj čerta. Réžie sa opäť chopil Ján Sabol, hlavným kameramanom bol Ivan Finta a o scénografiu sa tentokrát postaral Andriy Sukhanov.

Televízna bábková inscenácia Chrám z desaťdielneho cyklu „Príbehy spod Karpát“ vzniká v rámci cezhraničného projektu „Cestujúce bábky“, ktorý je financovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Desať televíznych bábkových inscenácií, spoločné predstavenia a dokumenty o zaujímavých lokalitách prinesie spoločný slovensko - ukrajinský projekt bábkových divadiel a ich partnerov. Cieľom projektu je zlepšiť informovanosť o prihraničných regiónoch Ukrajiny a Slovenska a prezentovať spoločné kultúrne dedičstvo

Tu nájdete viac informácií o projekte Cestujúce bábky.

 

 

Autor/zdroj: Ladislava Juhászová
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 18.04.2016 12:45
Upravené: 28.06.2021 10:57

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001