Áprilistól rendkívüli menetrend lép életbe a helyközi autóbuszjáratoknál

A helyközi buszjáratok április elsejétől határozatlan ideig új menetrend szerint közlekednek majd Kassa és Eperjes megyékben.

„Az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az utasok száma, mert sokan otthonról dolgoznak a járvány miatt, vagy autóval járnak a munkahelyükre. Félig üres autóbuszok közlekednek az iskolák bezárása miatt is. Alapvetően a szünidei menetrend lép érvénybe. Az egyes buszjáratokat próbáltuk úgy kialakítani, hogy az alapvető tömegközlekedési szolgáltatás biztosítva legyen “ mondja Kassa megye elnöke Rastislav Trnka.

Összesen ideiglenesen 853 járatot törölnek, amelyeket a szerződtetett közlekedési társaságok működtetnek. A megszokottal szemben naponta 123 autóbusz járattal csökken a menetrend. „Szeretném megnyugtatni a nyilvánosságot, hogy a ideiglenes intézkedés miatt sem lesznek elzárva a külvilágtól. Úgy terveztük az új menetrendet, hogy elérhetőek legyenek a vonatjáratok a megszűnt autóbuszjáratok helyett,“ magyarázta el Kassa megye elnöke Rastislav Trnka.

A rendkívüli menetrend megtalálható az autóbuszmegállókon,  valamint mindkét közlekedési társaság oldalán is olvasható - https://www.eurobus.sk/ www.arriva.sk, a szükséges csatlakozások a https://cp.hnonline.sk/vlakbusmhdsk/spojenie/ weboldalon érhetőek el. Emlékeztetjük az utasokat, hogy a szájmaszk illetve reszpirátor használata az autóbuszokban kötelező. Abban az esetben, ha nem rendelkeznek védőmaszkkal, sál vagy kendő is megfelel az arc eltakarására.

Autor/zdroj: Archív KSK
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 02.04.2020 15:00
Upravené: 23.05.2022 09:58

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001