Košice Fashion week 2018

Populárny jesenný týždeň módy – Fashion week sa v košickom Kulturparku konal už po piaty raz. Je to prehliadka módnych tvorcov nielen zo Slovenska, ale aj z ďalších krajín V4 a Ruska.

Kolekcia Face to faceKošickú Školu úžitkového výtvarníctva na ňom reprezentovali študenti odboru odevného dizajnu, ktorí dostali možnosť predviesť svoje vlastné práce. Ich diela sa nestratili ani medzi známymi menami, ako sú Ida Sándor, Zuzana Haková, Mišena Juhász.

Kolekcia Face to faceVeľký deň našich študentov nastal vo štvrtok 8. novembra 2018, kedy predviedli kolekciu Face to face, ktorá tohto roku zvíťazila na medzinárodnej súťaži Módna línia mladých v Prešove. V tejto kolekcii tvorcovia jedinečným spôsobom netradične zakomponovali autoportréty do dizajnu kabátov, čo vzbudilo zaslúžený obdiv publika. Ďalším vstupom bola kolekcia Op-art, ako výsledok ročníkových projektov odevných dizajnérok. Autori použili kontrastné materiály v kombinácii s výraznými parochňami. Modely právom zaujali a ktorýkoľvek z nich by privítala každá žena vo svojom šatníku.

Kolekcia Op-artKošice Fashion week je aj príležitosťou na výmenu skúseností a nápadov so špičkami slovenskej módnej tvorby, k čomu naši študenti využili sprievodné workshopy a prednášky ich aktívnou účasťou. Neoceniteľná bola tiež možnosť osobne sa stretnúť aj s podnikateľmi v oblasti módneho biznisu, alebo pedagógmi vysokých škôl – možno ich budúcimi vyučujúcimi.

Kolekcia Op-artNaši najlepší študenti sa za odmenu aktívne zapojili do prác pri reálnej príprave prehliadky v zákulisí a tým sa aj osobne pričinili k úspechu tohto výnimočného košického módneho týždňa. Sú to nezabudnuteľné zážitky, ktoré budú zdrojom inšpirácie a povzbudenia do ďalšej práce.

Fotogaléria na stránkach Košických kultúrnych centier

Autor/zdroj: Alena Mayer
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 15.11.2018 10:00
Upravené: 26.10.2021 09:39

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001