[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...
Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie.
Podujatie organizovala bruselská mestská časť Ixelles a Košický samosprávny kraj sa do podujatia zapojil v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Na podujatí sa prezentovali jednotlivé krajiny prostredníctvom svojich gastronomických špecialít. Hlavnou cieľovou skupinou boli zamestnanci a návštevníci Európskeho parlamentu.
Obsahovú časť prezentácie zabezpečila hlavne Stredná odborná škola obchodu a služieb z Michaloviec. Teplé jedlá pripravili v priestoroch kuchyne Stáleho zastúpenia SR pri EÚ. Študenti pod odborným vedením svojich majstrov a majsteriek ponúkli ochutnávku regionálnych špecialít – zemplínske holubky, tokajské víno, tradičný zemplínsky koláč, makovníky a orechovníky. Do prezentácie sa zapojili aj ďalšie školy prostredníctvom svojich výrobkov, ktoré poslali do Bruselu, napr. Hotelová akadémia zo Spišskej Novej Vsi.
Stánok pritiahol záujem aj slovenských europoslancov Borisa Zalu a Moniky Smolkovej. Tá svoju krajanskú skupinu prijala večer pred podujatím a previedla ju aj Európskym parlamentom.
„Išlo už o tretí ročník festivalu, regionálna samospráva sa zúčastnila doteraz na všetkých. Napriek veternému počasiu bol o zemplínske špeciality veľký záujem. Okrem zemplínskej gastronómie bolo v slovenskom stánku počuť aj nárečie a hostia mohli obdivovať aj zemplínske kroje, ktorých boli oblečené študentky hotelovej akadémie. V stánku sa spoločne s Košickým prezentoval opäť aj Prešovský samosprávny kraj,“ informoval Martin Mojžiš z Úradu KSK.
Koniec obsahu.
Copyright © 2009-2025
Košický samosprávny kraj. Všetky práva vyhradené.
.
Koniec stránky.