Partnerrégiók

A Kassa Megyei Önkormányzat a következő önkormányzatokkal működik együtt

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye és Nógrád Megye (Magyarország)

2004 áprilisában jött létre az Együttműködési Keretmegállapodás a Kassa Megyei és a Besztercebánya Megyei Önkormányzatok és a két magyarországi megyei önkormányzatok közt. Célja a határokon átnyúló együttműködés megerősítése és támogatása a gazdasági és turisztikai fejlesztések, valamint a közlekedési infrastruktúra területén.

Dél-csehországi Régió (Csehország)

Az együttműködésről szóló, 2004. áprilisában aláírt Memorandum célja a regionális fejlesztés, a közlekedés és közlekedési infrastruktúra, az egészségügy, a kulturális kapcsolatok, valamint az iskolák és ifjúsági szervezetek közötti együttműködés támogatása.

Umbria (Olaszország)

Az Együttműködési Megállapodás a gazdasági szektor, a beruházási lehetőségek, a mezőgazdaság és az idegenforgalom, az iskolarendszer, a kutatás és a kultúra, a szociális szféra, az egészségügyi szolgáltatás és a régiók kölcsönös ismerete támogatásának céljából jött létre, amely 2004 júliusában lett aláírva.

Kárpátalja (Ukrajna)

A Kárpátaljai Megyei Államigazgatással 2006 októberében aláírt Általános Megállapodás célja a vám- és határinfrastrutúra, az önkormányzatok, a regionális és helyi hatóságok, valamint a polgári társulások közötti partnerségi hálózatok fejlesztése. Támogatja a beruházások és a nemzetközi gazdasági tevékenységek, az idegenforgalom és az infrastruktúra fejlesztését, valamint a két régió közötti határokon átnyúló együttműködést.
  Rajna-vidéki Regionális Egyesület  (Németország) 
Az együttműködésről szóló, 2007 augusztusában aláírt Partnerségi Megállapodás a szociális jólét és az egészségügy, a fogyatékkal élő és marginalizált állampolgárok segítése, a lakásügy, a társadalomba való beilleszkedés területét célozza; amely intenzív tapasztalatcserén az oktatás, az ifjúság és a kultúra terén; valamint a történelmi örökség megőrzése, az önkéntesség, a regionális kultúra, a média és az informatika terén nyilvánul meg.

Krasznojarszk (Oroszország)

Az üzleti, gazdasági, tudományos, műszaki és kulturális együttműködésről szóló megállapodást a Krasznojarszki Határterület kormányzója és a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke 2011 márciusában írta alá. Céljai közé tartozik a kulturális és történelmi örökség megőrzése, valamint az állami és magánszervezetek együttműködésének fejlesztése.

Oise Megye (Franciaország)

Az Együttműködési Keretmegállapodást 2013 márciusában írták alá azzal a céllal, hogy megerősítsék a francia-szlovák barátságot az európai kontinens egységének támogatása érdekében. Tekintettel mindkét hatóság hatáskörét illetően, a megállapodás megkönnyíti a kölcsönös cseréket.

 

 

 

Szerző/Forrás: Archív KSK
Közzétette: Ing. Peter Kupčík
Létrehozva: 28.03.2013 10:39
Utoljára módosítva: 18.06.2021 10:56