„Nerušte ma, čítam!“

Na Námestí baníkov v Rožňave sa uskutoční netradičné hlasné čítanie rozprávkových kníh pre deti pod názvom „Nerušte ma, čítam!“ Rozprávky budú čítať nielen deti, ale aj predstavitelia kultúrneho a spoločenského života mesta. Organizátorom je mesto Rožňava a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázokZa účelom rozvíjania pamäte detí v predškolskom veku sa vo štvrtok, 31. Mája 2018 uskutoční v Rožňave tzv. hlasné čítanie.

„S pracovníkmi Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave opäť pripravujeme na námestí podujatie, ktoré si našlo už akési tradičné miesto v našom meste. Na pódiu sa budú do mikrofónu čítať rozprávkové knižky a čítať budú ako dospelí, tak hlavne deti“ informovala Janka Mičudová vedúca Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu Mestského úradu v Rožňave.

„Za predošlé roky sa už deti s mikrofónom zžili a my, dospelí, spoločne s nimi budeme pri tom objavovať nekonečný svet fantázie. Sociálnym sieťam „vysielame“ akýsi signál, že nedovolíme im, aby ovládli život našich detí, napriek tomu, že vývoj musí a bude napredovať,“ dodala.

Čítať rozprávky budú predstavitelia kultúrneho a spoločenského života mesta a v prípade záujmu sa môžete k čítaniu pridať aj verejnosť. Podujatie pod názvom Nerušte ma, čítam! sa bude konať vo štvrtok 31. mája 2018 na Námestie baníkov v Rožňave – malé pódium v čase od 9:30 do 13:00 hod.

Autor/zdroj: Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Zverejnil: Ing. Peter Kupčík
Vytvorené: 22.05.2018 16:02
Upravené: 22.07.2021 16:37

Udalosti

Zobraziť všetky udalosti

Basic Information in Help of Ukraine ISO 27001