Úrad Košického samosprávneho kraja, Námestie Maratónu mieru 1, 042 66 Košice www.vucke.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Začiatok stránky, titulka:

Súťaž „Kuchár Zemplína“ so svetovou porotou

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na menu. Ďalšie možnosti: Začiatok stránky; Zoznam sekcií; Vyhľadávanie; Pätičkové informácie.

Pokračovanie obsahu:

Súťaž Kuchár Zemplína organizuje Stredná odborná škola obchodu a služieb v Michalovciach v spolupráci s organizáciou Aregala Slovensko – Kuchári bez hraníc. Prihlásili sa jednotlivci z 9 škôl s gastronomickým zameraním. Recepty na skvelé jedlo – napríklad na jahňaciu kotletu na tekvicovom pyré, či kačacie prsia s dubákovou omáčkou – prihlásilo 17 študentov z Košického a Prešovského kraja. Väčšina súťažiacich sú študenti stredných odborných škôl, spojených škôl a hotelových akadémií. Dvanásť jednotlivcov, profesionálnych kuchárov zo slovenských reštaurácií, ale napríklad aj z Českých Budějovíc, zabojuje o titul Kuchár Zemplína v kategórii senior.

„Medzinárodná porota je aj toho roku zložená zo svetových kuchárskych mien. Jedlá bude hodnotiť Daniel Ayton z Anglicka, ktorý je viceprezidentom World Master Chef Society a má výsadné právo variť pre Jej Veličenstvo kráľovnú Alžbetu II. a jej hostí. V porote zasadne aj Krzysztof Gawlik, ktorý v roku 2015 získal titul „svetový šéfkuchár” (World Master Chef). Ďalej Miloš Lachkovič, prezident Aregaly - Kuchári bez hraníc, Dima Skaľ – šéfkuchár SOHO Bratislava, špecialista na japonskú kuchyňu a David Michael Mizon – šéf pekárenského cechu z anglického Manchesteru,“ predstavuje porotu riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Michalovciach Miroslav Sivý.

Titul World Master Chefs Society udeľuje svetová organizácia gastronomických profesionálov, ktorá má centrálu v Anglicku a je to uznanie za prácu. Toto ocenenie získal ako prvý Slovák práve Miloš Lachkovič, ktorý bude slovenský zástupca v porote. Vďaka titulu môže hodnotiť jedlá na rôznych svetových súťažiach.

Témou tohoročnej súťaže bude regionálna gastronómia a v každom jedle musí byť použitý produkt Syrárne Bel Slovensko, alebo víno z oblasti Tibava.

Súťaž sa koná v Školskom internáte Dúha na Špitálskej 8 v Michalovciach. Slávnostné otvorenie je v stredu 18. októbra 2017 o 10. hodine.

 

 

Koniec obsahu.


ZOZNAM SEKCII:

VYHLADAVANIE NA WEB SIDLE:

Hľadať


PÄTIČKA:

Copyright © 2009-2024 Košický samosprávny kraj. Všetky práva vyhradené.
Stránky generuje redakčný systém WebJET.

Koniec stránky.