FILMOVÁ KANCELÁRIA KOŠICKÉHO KRAJA

TO SPRÁVNE MIESTO PRE FILMÁROV

VSTÚPTE S NAMI DO SVETA PRÍLEŽITOSTÍ A MOŽNOSTÍ ORIGINÁLNEJ FILMOVEJ TVORBY V KOŠICKOM REGIÓNE

O NÁS

Naša misia spočíva v podporovaní rozvoja lokálneho audiovizuálneho priemyslu a prezentovaní Košického regiónu ako výnimočného miesta, ktoré vytvára priateľské prostredie pre filmárov a ich tvorbu.

Ako prvý kontakt pre filmárov poskytujeme podporu miestnym filmovým profesionálom a dodávateľom, s ktorými spolupracujeme na prichádzajúcich produkcách. V rámci týchto  projektov sa snažíme propagovať unikátnosť a rôznorodosť Košického regiónu.

Vo Filmovej Kancelárii Košického kraja aktívne pracujeme na pritiahnutí filmových produkcií do regiónu. Snažíme sa o to, aby si vybrali práve naše unikátne lokácie ako kulisu pre svoje natáčania. Naše úsilie je zamerané na vytvorenie pozitívneho ekonomického dopadu, zvýšenie mediálnej viditeľnosti a prispievanie k rastúcemu odvetviu filmového cestovného ruchu. Podporovaním filmových projektov v Košickom regióne smerujeme k zvýšeniu publicity a obľúbenosti regiónu na globálnej úrovni.

Iniciatíva Košického samosprávneho kraja v rámci programu „Košický región – regiń priateľský k filmu“ nás zaväzuje k vytvoreniu priaznivého prostredia pre tvorcov filmov a podporu rozvoja živého audiovizuálneho spoločenstva.

Objavte nové možnosti, preskúmajte filmový potenciál a pridajte sa k nám pri formovaní príbehu Košického regiónu cez objektív filmu.

ČO PONÚKAME

AKTÍVNU SPOLUPRÁCU PRI PRÍPRAVE A REALIZÁCIE NAKRÚCANIA V KOŠICKOM KRAJI

ODPORÚČANIE UBYTOVANIA

POMOC PRI VYBAVOVANÍ POVOLENÍ

ODPORÚČANIE LOKÁCIÍ

PRÍSTUP K LOKÁLNYM FILMOVÝM PROFESIONÁLOM

POMOC S PROPAGÁCIOU FILMU

PRE OPRÁVNENÉ PROJEKTY PONÚKAME PRÍSTUP K RÔZNYM FINANČNÝM STIMULOM A PODPORNÝM PROGRAMOM

NOVINKY

Vojna policajtov

Vojna policajtov je napínavý akčný film, ktorý sa ponára do intenzívneho konfliktu medzi policajtmi a zločincami. Spoznáte v tomto filme lokácie Košického kraja ?

Filmový inkubátor Košického kraja

Zapoj sa do Filmového inkubátora KK, ktorý má za cieľ podporiť a rozvíjať kreatívne talenty v oblasti audiovizuálneho priemyslu tým, že poskytne odbornú podporu a mentorstvo filmárom, ktorí majú unikátne nápady na filmové, dokumentárne a televízne projekty.

Registrácia na podporu audiovizuálneho priemyslu od KSK otvorená!

Na realizáciu filmového projektu, ktorý sa realizuje na území kraja poskytne KSK v roku 2024 finančné́ prostriedky formou spätnej dotácie vo výške 2% alebo 7% oprávnených výdavkov – teda výdavkov od dodávateľov služieb, autorov a umelcov z Košického kraja . Spätnú dotáciu vo výške 7% môžu získať filmové projekty, ktorých dej sa preukázateľne odohráva na území Košického kraja.

Finančná podpora výroby audiovizuálnych diel

Finančnú podporu až 50000 eur môžu získať výrobcovia audiovizuálnych diel, ktorí plánujú realizovať svoju výrobu v Košickom kraji. Výzva je otvorená do 30.11.2022.

NÁŠ TÍM

SPOZNAJTE NÁS

Náš tím je pripravený pomôcť vášmu filmovému projektu. Lokácie, povolenia, štáb? Poznáme ich.

Nahliadnite do našich databáz a posuňte svoje nakrúcanie v Košickom regióne na vyšší level.

Project manager

Jan Melikant

Zodpovedný za finančné stimuly a nastavenia projektov. Skúsený v servisných produkciách od reklám po Hollywoodske filmy. 

Jan Melikant vedie Filmovú kanceláriu s nezlomnou oddanosťou a profesionálnym prístupom k svojej práci.

Jeho odhodlanie prezentuje skutočné zanietenie pre rozvoj a posilnenie filmového odvetvia v Košickom kraji. Aj vďaka tomu Filmová kancelária exceluje vo svojej misii podporovať a rozvíjať filmovú tvorbu.

 

NAŠA VÍZIA

Urobiť z Košického kraja dôveryhodného partnera pri výrobe filmov.

NAŠA MISIA

Vytvoriť podpiemky, ktoré podporujú rozvoj audiovizuálneho priemyslu v regióne.

NAŠE MOTTO

Nerobíme filmy, robíme filmárčinu.

TESTIMONIÁLY

ČO O NÁS POVEDALI

CHCETE VEDIEŤ VIAC, MÁTE OTÁZKY ALEBO STE PRIPRAVENÍ ZAČAŤ DISKUTOVAŤ O VAŠOM PROJEKTE?
KONTAKTUJTE NÁS

UROBTE KROK K SVOJMU VLASTNÉMU FILMOVÉMU DOBRODRUŽSTVU JEDINÝM KLIKNUTÍM.